بازدید از روستای هدف گردشگری ساتیاری

رشته معماری رشته ایست که به بررسی دقیق بصری و لمس موضوع مورد بررسی به شدت نیازمند است. در این رشته باید دانشجویان از عالم کتاب های بی شمار خارج شوند و کوله بار خود را ببندند، از کلمات ردیف شده در جزوات و مقالات فراتر بروند، دانشجویان باید این مفاهیم را زندگی کنند. از این رو انجمن علمی معماری و تمامی اساتید گروه معماری در تلاش اند که هر ساله اردوهای آموزشی متعدد برای دانشجویان تدارک ببینند. در اواخر پاییز ۹۶ انجمن علمی معماری دانشگاه رازی با سر فصل درس روستا ۱ در تلاش برای تدارک یک اردوی یک روزه به مقصد ساتیاری شدند.

از این رو پس از بررسی این پیشنهاد جلسه ای در تاریخ ۱۵ آذر با حضور استاد مشاور انجمن و اعضا و سایر دانشجویان همراه انجمن برای بررسی امور و هماهنگی های لازم برای اقامت در ساتیاریتشکیل شد.

تاریخ حرکت روز دوشنبه ۲۰ آذر ماه ساعت ۷ونیم صبح تعیین گردید. چند ساعت اول این سفر در مسیر سپری شد. پس از رسیدن به مقصد در اقامتگاه بوم گردی ساتیار سکونت گزیدیم.

ساتیاری قطعه ای از بهشت هورامان

روستای ساتیاری در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان پاوه واقع شده است. این روستا از قدیمی ترین و کهن ترین روستاهای منطقه و یک روستای باصفا در دل رشته کوه زاگرس بوده ودارای ۲۰۰ خانه می باشد.

اقامتگاه بوم گردی ساتیار نیز یکی از خانه های بومی این روستاست که از سنگ و چوب و گل ساخته شده است. این اقامتگاه یک خانه قدیمی دو طبقه است که در ساخت آن از اصول معماری و ویژگی های فرهنگی منطقه بهره گرفته شده است. دیوارهای بیرونی اقامتگاه از سنگ و سقف آن از چوب و خاک است.

پس از صرف ناهار و بازدید از اتاق ها، اشپزخانه و دیگر قسمت های این اقامتگاه،دکتر عبادی توضیحات لازم را درباره ی بافت روستا و خانه های روستایی و روستاهای هدف گردشگری به دانشجویان دادند.