مصاحبه با مشاور انجمن علمی معماری - صفحه نخست

مصاحبه با مشاور انجمن علمی معماری

دکتر هادی عبادی عضو هیأت علمی و مشاور انجمن علمی گروه معماری دانشگاه رازی گفت: رمز موفقیت دانشجویان دانشکده معماری مشارکت بالا، مسئولیت پذیری دانشجویان و روحیه کار جمعی است.

انجمن علمی گروه معماری دانشگاه رازی یکی از انجمن‌های فعال و موفق علمی در سطح استان و کشور است که طی سالیان اخیر با کسب رتبه‌های ارزشمند ملی در عرصه علمی خوش درخشیده است و از انجمن‌های شاخص در حوزه کارآفرینی به شمار می‌آید.

در همین راستا با دکتر هادی عبادی عضو هیأت علمی و مشاور انجمن علمی گروه معماری دانشگاه رازی گفتگو کردیم، مصاحبه روابط عمومی دانشگاه با دکتر عبادی در ادامه آمده است.

*چه اهدافی در انجمن علمی گروه معماری دانشگاه رازی دنبال می‌شود؟

سیاست و استراتژی ما در دانشکده معماری جلب مشارکت حداکثری دانشجویان است، در همین راستا هر ساله جلسات توجیهی با دانشجویان ورودی جدید داریم و از آنها برای فعالیت در انجمن علمی دعوت به عمل می‌آید. در دانشکده معماری همواره بیشترین اعتماد را به دانشجویان داریم و بیشترین فعالیت‌هایی که در گروه معماری می‌توانست شکل بگیرد را با کمک دانشجویان انجام دادیم و حقیقتاً که مداخله و تحرک علمی دانشجویان در دانشکده معماری بسیار بالاست. یکی دیگر از اهداف ما در دانشکده معماری افزایش حس تعلق مکانی است و در این راستا با اجرای برنامه‌های مختلف در سطح دانشکده، دانشگاه و استان، مبلمان و فضاسازی دانشکده و دیگر برنامه‌ها تا حد زیادی موفق شده‌ایم. اما هدف غایی ما در دانشکده معماری رسیدن به توسعه پایداری اجتماعی است.

*رمز موفقیت دانشجویان دانشکده معماری چیست؟

دانشجویان مشارکت بالایی در برنامه‌ها دارند، ما یک انجمن علمی بسیار قوی داریم و رمز موفقیت دانشجویان دانشکده معماری مشارکت بالا، مسئولیت پذیری دانشجویان و روحیه کار جمعی است. شایان ذکر است که ۷۳ انجمن علمی در دانشگاه رازی فعال هستند و میان تمام آنها، تنها انجمن علمی گروه معماری طی سال گذشته و امسال حائز رتبه برتر کشور شد بطوریکه سال گذشته دو جایزه ملی و امسال نیز یک جایزه ملی کسب کرد. طی چهار سال گذشته، انجمن علمی گروه معماری به مدت سه سال حائز رتبه برتر کشور شد، این موفقیت اتفاقی نیست بلکه ثمره یک برنامه‌ریزی منسجم و هدفگذاری دقیق از سوی اعضای انجمن علمی است.

*یکی از مهم‌ترین اهداف دانشگاه رازی حرکت به سمت کارآفرینی است، انجمن علمی گروه معماری در این راستا چه فعالیت‌هایی داشته است؟

هدف گذاری امسال انجمن علمی گروه معماری بر روی کارآفرینی است و در همین راستا نیز امسال شاهد افتتاح پژوهشکده معماری بودیم، دانشجویان عضو انجمن علمی معماری در پژوهشکده، در مرکز مدیریت سبز دانشگاه و پروژه‌هایی که از طرف دانشگاه در حوزه معاونت پژوهشی و حوزه ریاست تعریف می‌شود فعالیت دارند، یکی از اقدامات ماندگار انجمن علمی معماری، پروژه مکان یابی فضاهای کالبدی دانشگاه است، این پروژه تابستان امسال برای کمک به بهبود و بهره وری فضاهای دانشگاهی و ایجاد یک پایگاه داده‌ای از فضاهای دانشگاهی با همکاری دانشجویان و اساتید گروه معماری انجام شد. انجمن علمی معماری مفتخر به امضای تفاهم نامه با سازمان‌های خصوصی و دستگاه‌های دولتی در راستای انجام کارهای تحقیقاتی، طراحی و اجرا با همکاری دانشجویان و اساتید است.

*از برنامه‌ها و اقدامات انجمن بگویید.

انجمن علمی معماری فعالیت‌های خود را محدود به دانشگاه نکرده و با انجمن‌های علمی دانشگاه‌های دیگر ارتباط خوبی برقرار کرده است و به نوعی انجمن علمی معماری دانشگاه رازی اتاق فرمان و اتاق فکر انجمن‌های علمی دانشگاه‌های دیگر است. آخرین برنامه‌ای که انجمن علمی معماری دانشگاه رازی برگزار کرد برگزاری سمینار "الگوی خوب در معماری" با حضور ژان مارک کاسترا مشاور معمار مشهور "نورمن فاستر" بود که با استقبال خوبی مواجه شد.

*در راستای اشتغال زایی چه اقداماتی در انجمن انجام شده است؟

هدفگذاری ما در این انجمن کارآفرینی است، و شایسته است که از حمایت‌های بی‌دریغ دکتر اعلمی‌آل‌آقا ریاست دانشگاه و اعتمادی که به دانشجویان و اساتید معماری داشتند تشکر ویژه داشته باشم، رویکرد دکتر اعلمی آل آقا درون گرایی و استفاده از پتانسیل‌های درون دانشگاه است و پروژه‌هایی که در دانشگاه می‌بایست به سازمان‌ها و شرکت‌های خصوصی داده می‌شد و با هزینه‌های بالا انجام می‌شد، توسط انجمن علمی با همکاری اساتید و دانشجویان معماری انجام شد و طی یک و نیم سال گذشته تاکنون کار طراحی و اجرای ۱۱ پروژه را برای دانشگاه انجام دادیم. انجمن علمی معماری به‌صورت ویژه بر کارآفرینی در حوزه تمرکز دارد، در این راستا نیز با سازمان‌های مختلف از جمله شهرداری ها تفاهم نامه امضا نموده است تا انجمن علمی بتواند بازوی علمی و اجرایی برای ارگان‌های مختلف باشد، این رویه محاسنی برای انجمن دارد از جمله اینکه اعضای انجمن تجاربی را کسب و درآمدزایی و اشتغالزایی می‌کنند و سبب اشتهار دانشگاه و دانشکده معماری می‌شود و اعضا برای امور اجرایی آماده می‌شوند. پروژه اخیری که در دانشگاه دنبال می‌کنیم استفاده از مصالح بازیافتی داخل دانشگاه برای مبلمان سازی فضای دانشگاه است، نمونه آن فضای تعاملات اجتماعی دانشگاه و نمایشگاه دائم مرکز مدیریت سبز دانشگاه است، بنابراین ما به صورت جدی وارد شدیم و با حمایت ریاست دانشگاه به دنبال این هستیم که تمامی مبلمان سازی فضاهای داخل دانشگاه توسط انجمن علمی اجرا شود. انجمن علمی معماری رسالت خود را تنها محدود به دانشگاه نکرده و رسالت ملی برای خود تعریف کرده و در اقدامی انسان دوستانه، ۵۷۰ میلیون ریال کمک نقدی و غیر نقدی جمع آوری و در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه توزیع کرد.